Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

PARIS: Προτάσεις Νοεμβρίου

image

Το Παρίσι είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό καζάνι που βράζει. Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, που είναι φυσικό οι επισκέπτες να νιώθουν λίγο χαμένοι. Μετά τις βόλτες στα μνημεία και τα ψώνια στα μεγάλα μαγαζιά, υπάρχουν δεκάδες φεστιβάλ, πάρτυ, συναυλίες και θεάματα για να εμπλουτίσετε την κουλτούρα σας. Για τον μήνα Νοέμβριο λοιπόν προτείνουμε:

Télérama Dub Festival: ένα φεστιβάλ χορευτικής μουσικής που άρχισε πριν 8 χρόνια και συνεχίζει. Απο τις 18 μέχρι 27 Νοεμβρίου, δίνονται καθημερινά διαφορετικές συναυλίες απο διαφορετικούς καλλιτέχνες της Dubstep και electro μουσικής σκηνής.

Atelier pour enfants @ Musée du Quai Branly: πρόκειται για μικρά εργαστήρια Αφρικανικής και ασιατικής τέχνης αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους. Τα διάφορα εργαστήρια ανοίγουν διαφορετικές ημέρες καθ’ όλη την διάρκεια του Νοεμβρίου και περιμένουν εσάς και τα παιδιά σας για να ανακαλύψετε υφές και χρώματα απο άλλες ηπείρους.

Michael Forever: Μπορεί ο Μιχαλάκης να μας άφησε χρόνους, αλλά η μουσική του, το έργο του και ο… ιδιόμορφος χαρακτήρας του έχουν αφήσει το στίγμα τους ανεξίτηλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν είσαστε φανατικός/φανατική του Michael Jackson, και περνάτε απο το Παρίσι στις 27 του μήνα, μην το χάσετε!

Latin Vibes Party au Reservoir: Λάτιν ήχοι και κέφι για όσους και όσες βρεθούν αυτό το Σάββατο στο Παρίσι. Αν πάλι δεν ξέρετε τα βήματα, η άλλη μισή βραδιά σώζεται για εσάς απο έναν δεύτερο DJ που θα παίξει σύγχρονη χορευτική μουσική.

Festival de marionnettes et de théâtre d'objets pour adultes : Είναι οι μαριονέτες και το θέατρο που διεξάγεται μέσω άψυχων αντικειμένων μόνο για παιδιά; Ανακαλύψτε τις Μαριονέττες και άλλα αντικείμενα που αποκτούν θεατρική ζωή επι σκηνής σε ένα μοναδικό φεστιβάλ για ενήλικες.

Festival Jazzycolor: Αν σας αρέσει η Jazz δεν πρέπει να χάσετε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ. Μέχρι τις 27 του μήνα στο Goethe – instutut de Paris. Χαθείτε στο μαγευτικό ηχόχρωμα της Jazz.

Εσείς τι έχετε να προτείνετε για τον Νοέμβρη στην πόλη του φωτός;

(Μην ανησυχείτε, θα αρχίσουμε να προτείνουμε και για άλλες πόλεις της Γαλλίας όσο τις παρουσιάζουμε μέσα στο blog)

1 σχόλιο: